Stationsplein 8-K Maastricht
Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)43-4512698

Nieuwsarchief Privacy en Informatiebeveiliging nieuwsartikelen

‘Dag van de FG’

autoriteit persoonsgegevens FG

Bron: Autoriteit persoonsgegevens,

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) organiseerde op 27 mei 2019 een congres voor functionarissen voor de gegevensbescherming (FG). Met deze dag van de FG heeft de AP functionarissen voor de gegevensbescherming praktische handvatten gegeven voor het uitvoeren van hun werkzaamheden en hen inhoudelijk geïnspireerd.

De dag van de FG was bedoeld voor beginnende en gevorderde FG’s. Zij konden tijdens het congres diverse workshops volgen. De workshops werden verzorgd door externe experts als Lokke Moerel, Marlies van Eck en Bart Schermer en door medewerkers van de AP. Zij gaven bijvoorbeeld een toelichting op: het belang van de bescherming van persoonsgegevens, de AVG en de digitale zorgplicht, artificiële intelligentie, de meldplicht datalekken, verwerkersovereenkomsten en het beïnvloedden van het management.

Met name op gebied van AI (Artificiële Intelligentie in samenhang met Art. 22 van AVG “Geautomatiseerde individuele besluitvorming waaronder profilering” is Triple-B Consultancy inhoudelijk geïnspireerd geraakt

Waarom een Dag van de FGí?

De AP bevordert en bewaakt de bescherming van persoonsgegevens. Dat is haar wettelijke opdracht als onafhankelijk toezichthouder. De AP wil dat de bescherming van persoonsgegevens als vanzelfsprekende waarde in onze maatschappij wordt gezien. FG’s spelen hierbij een belangrijke rol; zij vormen een netwerk van privacy hoeders in het veld en weten als geen ander wat er binnen organisaties speelt.