Softwarelicenties beheer

websitesecurity_test_beveiliging_website

Softwarelicenties beheer en advisering: Softwarelicenties efficiënt en effectief beheren werkt prettiger!

IT_Infrastructuur_software_licenties_Triple-B

Softwarelicenties

Voor veel organisaties is het lastig om efficiënt en effectief hun softwarelicenties te beheren. Dit terwijl software in de regel 20 tot 25% van het totale ICT-budget voor haar rekening neemt. Er zijn hier veel voordelen te behalen en niet alleen op financieel gebied. Graag bieden we u onze licentiebeheer-diensten aan.

Software vormt ook bij u de spil bij de automatisering van uw bedrijfsprocessen. Het beheer van de bijbehorende licenties is niet eenvoudig. Vaak is onduidelijk welke licenties in omloop zijn, welke vorm van support u heeft en welke rechten en plichten er aan verbonden zijn. Het gevolg: hoge beheerkosten, geen inzicht en mogelijk juridische gevolgen. Daarnaast zorgen ICT-ontwikkelingen als Bring Your Own Device (BYOD) en cloud computing ervoor dat software steeds meer een belangrijke positie inneemt. Deze trends leiden onherroepelijk tot een toenemende complexiteit ten aanzien van licentiebeheer met alle gevolgen van dien.

Uit onderzoek van de Business Software Alliance (BSA) blijkt dat bij Nederlandse organisaties maar liefst 25% van de geïnstalleerde software niet de juiste licentie had. Een ontwikkeling is dan ook dat software vendoren zelf steeds vaker en strenger controles uitvoeren. Een licentie-audit gaat gepaard met het verstoren van uw alledaagse werkzaamheden en leidt vaak tot onvoorziene uitgaven (extra licentieaankopen en boetes). Effectief licentiebeheer kan deze risico’s tot een minimum beperken.

Het beheren van en inzicht verkrijgen in uw licenties, is geen gemakkelijke opgave. Triple-B Consultancy kan u hierbij helpen. Graag bieden we u onze diensten in licentiebeheer aan. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op.